Palkintojenjako Vierumäellä 28.3. klo 19

Päitsi 2015. 

Perinteinen palkintojenjako Vierumäellä la 28.3. klo 19 alkaen. Ruokailun varanneille ruoka tarjolla klo 17-19. Kaikki mukaan, tervetuloa!

Scandic Vierumäki, Urheiluopistontie 400, Vierumäki.

Reitin varrelta löytyneet tavarat ovat noudettavissa palkintojenjakotilasta. Jos et pääse itse paikalla, laita tuntomerkkejä kavereiden matkaan. Toivottavasti kaikki hukassa olleet tavarat löytävät omistajilleen. Päijänneajon Facebook-sivuille voi laittaa kyselyjä omista hukassa olevista varusteista.

80. Päijänteen ympäriajo oli Marko Tarkkalan juhlaa

Juhlavuottaan viettävän Päijänneajon yleiskilpailun voittoon ajoi ammattimiehen ottein loppilainen Marko Tarkkala. Kymmenen vuoden MM-uran aikana Tarkkala saavutti viisi henkilökohtaista MM-mitalia ja nyt hän osoitti hallitsevansa myös kotimaisen maaston voittamalla himoitun Päijännekilven, vaikka aktiiviurasta on jo pari vuotta.

Beta-kuljettaja otti yleiskilpailun kärkitilan haltuunsa jo ensimmäisellä maastokokeella. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin molempina päivinä erillisistä SM-pisteistä ja palkintokorokkeelle kipusi paitsi kilpailun kolme nopeinta myös kolme luokkavoittajaa. Yleiskilpailun voittoon ajoi SM3-luokan Marko Tarkkala, toiseksi SM1-luokan Antti Hellsten ja kolmanneksi SM2-luokassa kaasua kääntävä Eemil Pohjola.

Tuloksellisesti Päitsi ajettiin tänä vuonna varsin yllätyksettömästi. Kärkikolmikossa paikkaa vaihtoivat ainoastaan ilman tallimääräystä ajaneet Kytönen Motorsportin Husqvarna-kuljettajat Hellsten ja Pohjola, jotka ajoivat keskinäistä kisaa Tarkkalan pitäessä muut takanaan useamman minuutin erolla. Pohjola oli turvallisen tuntuisella karkumatkalla kohti hopeaa, mutta sunnuntain kahdeksannen maastokokeen kuperkeikka vei sen verran aikaa, että vantaalainen Antti Hellsten kuittasi ohi.

29 maastokokeen ja lähes 850 kilometrin reitillä vaadittiin kunnon lisäksi myös ajosilmää, rohkeutta ja erittäin kovaa perusvauhtia – valoisaan aikaan ja pimeässä poutaisessa pakkasäässä.

Yleiskilpailun tulokseen laskettiin 29 ajetusta maastokokeesta 28:n tulokset. Sunnuntain ensimmäinen maastokoe muutettiin siirtymäksi, jotta kokeella loukkaantunut kuljettaja saatiin
turvallisesti maastosta pois. Kilpailuun oli ilmoittautunut 170 kuljettajaa, heistä 130 starttasi matkaan sunnuntaiaamuna.

"20 vuotta sitten olin Mika Aholan huoltojoukoissa ja mukana oli nyt samaa huoltoporukkaa. He totesivat että 20 vuotta sitten voitettiin, joten nyt tehdään samalla tavalla. Olin valmistautunut kisaan hyvin ja tehnyt kovasti duunia. Ajotaitohan ei häviä mihinkään, mutta se ei auta jos ei ole riittävästi kuntoa. Jollain tavalla saattoi olla hyötyä siitä, että MM-uralla olen tottunut ajamaan kivikovassa maastossa, mutta on tämä Suomessa kuitenkin ihan erilaista", Marko Tarkkala pohti ylivoimaista vauhtiaan.

"Kukaan ei kyennyt vastaamaan Tarkkalan vauhtiin. Pohjolalla oli jotain ongelmia Ohkolan pätkällä ja sain siinä käytettyä paikan hyväkseni. Mestaruutta lähdin uusimaan, mutta olen tyytyväinen kun ehdin kolmen porukkaan yleiskilpailussa ja molempina päivinä ajoin luokkavoittoon. Keli oli pitkälle samanlainen kuin vuosi sitten, ihan makea", Vantaan Moottorikerhoa edustava Antti Hellsten summasi hopeaansa.

"Oli huonoa tuuria Latostenmaan maastokokeella. Osuin kovasta vauhdista johonkin juureen, josta pyörä meni ympäri. Hetken aikaa keräilin kamppeita. Tanko oli vinossa ja pääkin vähän sekaisin, joten loppupätkä meni huonosti. Hyvä fiilis kuitenkin, se tuli mitä lähdettiin hakemaan. Täydet SM-pisteet ja oli hieno päästä palkintokorokkeelle, kolmossijakin maistuu kyllä", jämsäläinen Eemil Pohjola toteaa kolmannen maaliin ajetun Päitsin maalissa.

Yleiskilpailun kärki 29/29

1. 25 Tarkkala Marko 5:24:27,01
2. 24 Hellsten Antti +02:51,16
3. 46 Pohjola Eemil +04:43,04
4. 27 Nikander Roni +06:06,48
5. 31 Mattila Jari +08:38,77
6. 37 Tamminen Mika +10:14,32
7. 45 Himmanen Henri +12:52,01
8. 47 Kaivolainen Joni +14:43,55
9. 70 Tuominen Joni +15:32,83
10. 19 Savo Matias +15:48,00

Täydelliset tulokset:

http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi15/

Päitsi-tiimi kiittää lämpimästi kilpailijoita, katsojia, yhteistyökumppaneita sekä talkooväkeä - te teitte tästä ikimuistoisen Päitsin!

80. Päijänteen ympäriajo jatkuu Marko Tarkkalan komennossa

Kaksipäiväinen Päijänneajo käynnistyi sunnuntaiaamuna pikkupakkasessa Marko Tarkkalan johtaessa yleiskilpailua kolmen ja puolen minuutin turvin. Kovavauhtinen ja jäinen reitti vaati veronsa heti ensimmäisellä maastokokeella, joka muutettiin kaikkien luokkien osalta siirtymäksi, jotta saatiin loukkaantunut kuljettaja turvallisesti pois reitiltä.

Edellisiltä vuosilta tutuilla Lahden ja Mäntsälän välisillä neljällä maastokokeella Antti Hellsten yritti kiriä eroa kiinni toisena ajavaan Eemil Pohjolaan, mutta huoltotaukoon mennessä kärkikolmikon järjestykseen ei tullut muutosta. Muut saivat kavennettua Tarkkalan etumatkaa vain kymmenisen sekuntia

"Pojat ovat ajaneet tänään vähän paremmin ja aamulla reitti oli vähän huonosti merkattu. En viitsinyt lähteä hirveästi oikomaan, vaikka sääntöjen mukaan se olisikin ollut sallittua. Tällaisella merkkauksella reittivalinnat on vähän omastatunnosta kiinni. Tämä on kuitenkin SM-osakilpailu, joten sijoituksista pidän kiinni ja yleiskilpailun voittoa jahdataan, kun se minulta vielä puuttuu", kolmatta kertaa Päitsiä kiertävä Marko Tarkkala kertoo.

"Käsi on tuntunut tänään ihan hyvältä ja on pystynyt rengastakin vääntämään. Lepo teki sille hyvää. Olen tullut ihan tajuttoman kovaa, mutta niin tulee pojatkin. On tässä vielä aikaa", Antti Hellsten sanailee tiimikaverinsa Eemil Pohjolan kanssa käytävästä taistelusta kakkos- ja kolmostilasta.

"Antti pääsi jo aika lähelle, mutta kaksi viimeistä pätkää näytti tulevan hyvin. Pitkää jatkaa samaan malliin. Yhdellä pätkällä jäin jumiin sellaiseen kuraränniin ja vähän on ollut jollain pätkällä suunnistamista", 20 sekunnin turvin kakkospaikkaa pitävä Eemil Pohjola toteaa.

"Ei ole mitään tallimääräyksiä, vaikka keskenään pojat ajavatkin kilpaa. Molemmat haluaa olla mahdollisimman korkealla", myhäilee Husqvarna-kuljettajien tiimipäällikkö Vesa Kytönen tyytyväisenä.

Sunnuntaina kuljettajat ajavat 11 maastokoetta ja saapuvat maaliin Vuosaaren satamaan noin kello 16. Yleiskilpailun tulokseen lasketaan kaikkien 29 maastokokeen tulokset.

Yleiskilpailun kärki 23/29

1. 25 Tarkkala Marko 4:25:08,61
2. 46 Pohjola Eemil +03:23,02
3. 24 Hellsten Antti +03:42,77
4. 27 Nikander Roni +06:05,71
5. 31 Mattila Jari +07:54,94
6. 37 Tamminen Mika +08:52,81
7. 45 Himmanen Henri +10:37,44
8. 19 Savo Matias +13:08,56
9. 47 Kaivolainen Joni +13:08,98
10. 70 Tuominen Joni +13:47,02

© 2015 Helsingin Moottorikerho ry ▪ toimisto@hmk.fi ▪ www.hmk.fi - Oikeudet muutoksiin pidätetään.