Medialle

paitsi_2016_MK15_45_henri_himmaneen_61_antti_kujanpaa_foto_milla_vahtila_1

Päitsi, virallisemmin Päijänteen ympäriajo, on endurokilpailu ja yksi Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti
järjestettyjä urheilukilpailuja. Se ajetaan kevättalvella, jolloin ajo-olosuhteet saattavat olla vielä talviset ja
siten hyvinkin haastavat. Kilpailu on kaksipäiväinen.

Vuonna 1927 ensimmäisen kerran ajettu kilpailu on jätetty ajamatta ainoastaan sodan takia vuosina 1940-
1948 sekä koronan takia vuonna 2020. Vuonna 2021 Päitsi ajetaan peräti 85. kerran, ja ensimmäisestä Päitsistä on kulunut yli 90 vuotta.

Yleistä tietoa kilpailusta löytyy täältä.

Median akkreditoinnit 2021

Vuonna 2021 Päitsi ajetaan poikkeuksellisissa olosuhteissa ja ilman yleisöä.

Median edustajien sekä valo- ja videokuvaajien tulee ilmoittautua tiedottajalle mailitse ennen kilpailua milla(at)voimavahtila.fi

Ilmoita sähköpostissasi osallistuvien median edustajien nimi/nimet sekä puhelinnumero/-numerot sekä suunnitelma, kumpana päivänä ja minne olette menossa esimerkiksi kuvaamaan.

HUOM! Median edustajilla/kuvaajilla on oltava selkeästi erottuvat huomio-/medialiivit, joissa lukee MEDIA ja joilla heidät erottaa ja tunnistaa median edustajiksi. Liivin voi tehdä itse tai noutaa kilpailukansliasta Vierumäeltä pe -su 19.-21.3. Omaan autoon kannattaa myös selvyyden vuoksi printata lappu MEDIA-tekstillä ja laittaa näkyvälle paikalle. Kilpailunjärjestäjän tarjoamia liivejä voi noutaa pe 19.3. klo 14 alkaen Vierumäki Areenalta, mistä myös saa ns. viralliset autolaput.

Median edustajia pyydetään välttämään lähtö- ja maalialueita. Varikoille ei tänä vuonna ole pääsyä kuvaamaan tai tekemään haastatteluja. Haastattelut kuljettajien kanssa tulee sopia mahdollisuuksien mukaan tehtäväksi puhelimitse. Kuljettajien yhteystietoja voi tiedustella tiedottajalta.

Muut median tiedustelut ja yhteydenotot voi osoittaa Päitsin tiedottajalle: Milla Vahtila, milla(at)voimavahtila.fi, 040 577 4455

Tiedote- ja kuvapalvelu

Mediat saavat järjestäjiltä käyttöönsä tiedotteita sekä tiedotekuvia kilpailua ennen ja kilpailun aikana. Kuvapankkilinkki toimitetaan kilpailuun liittyvien mediatiedotteiden mukana. Jos ette saa Päitsiin liittyviä tiedotteita, ilmoittakaa halukkuutenne liittyä tiedotelistalle: milla(at)voimavahtila.fi

Kilpailuinfo ja materiaalit

Koska Päitsi ajetaan tänä vuonna ilman yleisöä, lähtöluetteloa ja reittikarttoja ei julkaista julkisesti. Osallistujaluettelo löytyy täältä.

Mediat voivat pyytää sähköpostitse tiedottajalta lähtöluettelon sekä reittikartat milla(at)voimavahtila.fi

ET1_vierumaki_matkakeidas_antoine_magain_lari_jukola_foto_milla_vahtila_1_p