Päitsi Trophy

143_lauantai_foto_milla_vahtila_p

Päitsi Trophy – mikä se on?

2021 Päitsi Trophy

Vuonna 2019 lanseerattu kansainvälinen Päitsi Trophy -reitti tarjoaa uusillekin harrastajille matalan kynnyksen mahdollisuuden maistaa, millainen kokemus Päitsi on. Kuljettajilta saadun palautteen mukaan monet, erityisesti ensikertalaiset, kokevat Päitsin kilpailuna liian haastavaksi ja siksi empivät kilpailuun osallistumista. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjä halusi helpottaa osallistumista, ja vuoden 2021 kilpailussa Päitsi Trophy muuttuu yksipäiväiseksi. Sen reitti on Vierumäki – Jämsä välillä sama kuin muilla kilpailijoilla, ja Trophy-reitin kuljettajilla kilpailu siis päättyy Jämsään.

Päitsi Trophyn ajopäivä on siis lyhyempi, mutta olosuhteet ja fiilis sitä aitoa Päitsiä. Trophy-reitin kuljettajat saapuvat Jämsään lauantaina valoisaan aikaan, eivätkä siten tarvitse pyöriinsä lisävaloja.

2019-2020

Vuonna 2019 ensi kertaa ajetun Päitsi Trophy -reitin tarkoituksena on madaltaa kynnystä osallistua legendaariselle Päijänteen ympäriajolle. Siinä missä juoksijakin osallistuu ensin puolimaratonille ja vasta sitten kokonaiselle maratonille, niin uudet kuskitkin voivat ensin tulla ottamaan tuntumaa Päitsi Trophyyn ja seuraavana vuonna halutessaan osallistua täyspitkälle Päitsille.

Päitsi Trophy -reitti on lyhyempi kuin normaali Päijänteen ympäriajon reitti. Trophy-reitille osallistuvat kilpailevat niin omissa kilpailuluokissaan kuin Päitsi Trophyn voitosta.

Lauantaina Trophy-reitillä ajetaan Päijänteen länsipuolella alkupään endurotesteistä neljä-viisi kappaletta.

Sunnuntaina Trophy-reitillä ajetaan Vierumäeltä Vantaan Lavankoon, missä sijaitsee kilpailun maali. Endurotestejä on sunnuntaina alustavan suunnitelman mukaan kahdeksan kappaletta.

Lauantaina ajokilometrejä kertyy noin 250 ja ajoaika on seitsemän-kahdeksan tuntia. Sunnuntaina ajokilometrejä kertyy sunnuntaina reilut 200, ja ajoaika on noin kahdeksan tuntia. Trophy-reitti ajetaan siis kokonaan valoisaan aikaan eli osallistujat eivät tarvitse erillisiä lisävaloja.

Trophy-reitti ajetaan seuraavissa luokissa: D eli naiset, K eli kuntoluokka, Classic ja Pariajo. Trophy-reitillä, enduron säännöistä poiketen, renkaan saa vaihtaa myös joku muu henkilö kuin kuljettaja itse.

Pariajossa kaksi kuljettajaa ajavat yhdessä, ja halutessaan ensi kertaa Päitsille osallistuva kuski voi esimerkiksi lähteä kokeneemman kuljettajan kaveriksi.

Yhteyshenkilöt:

Kilpailun johtaja/Martti Ketelä, 040 504 0333
Helsingin Moottorikerho/Kenneth Laaksonen, 050 380 8430
Ratamestari/Jouni Koutonen, 0400 221151

Tervetuloa mukaan suureen suomalaiseen seikkailuun!