Päitsi jatkaa MM-osakilpailuna 2018-2020

29.9.2017

Legendaarinen Päijänteen ympäriajo eli Päitsi on enduron MM-osakilpailu tulevat kolme vuotta.

sauli_nordling_alain_blanchard_mauri_penttinen_kuva_milla_vahtila

Päitsin kilpailunjohtaja Sauli Nordling, enduron MM-sarjan promoottori Alain Blanchard ja Helsingin Moottorikerhon Mauri Penttinen löivät kättä päälle kolmivuotisesta MM-sopimuksesta.

Päitsi oli viime keväänä myös enduron MM-osakilpailu ensimmäistä kertaa historiassaan, muttei viimeistä. Tällä viikolla järjestävä seura Helsingin Moottorikerho löi kättä päälle MM-sarjan promoottorin, ABC Communicationin Alain Blanchardin kanssa, ja näin vahvistui kolmevuotinen sopimus Päitsin MM-statuksesta.

Enduron MM-sarjan osakilpailuiden joukossa kaksipäiväinen talviolosuhteissa ajettava Päitsi on ainut laatuaan ja tervetullut lisä uudistuksia halajavalle MM-sarjalle. Samaan aikaan Päitsi kuitenkin pysyy edelleen perinteikkäänä kaksipäiväisenä ”suurena seikkailuna”, johon kuuluu kymmenkunta erikoiskoetta per kilpailupäivä, pitkät erikoiskokeiden väliset siirtymät, talviolosuhteet sekä pimeänajo.

Siinä missä MM-status tuo Päitsille entistäkin paremmat järjestelypuitteet ja maailman parhaat kuskit, niin kilpailu tulee olemaan myös isolle harrastajajoukolle entistäkin hienompi elämys ja sellainen selviytymiskokemus kuin se vuosikymmenet on ollutkin. Kyseessä on siis edelleen ”enduromiehen pyhiinvaellus”, kuten kokeneet konkarit kuvailevat, mutta samaan aikaan myös MM-osakilpailu.

Seuraava Päijänteen ympäriajo ajetaan 17.-18.3.2018. Aloituspaikkana sekä yötaukopaikkana toimii viime kevään tavoin Vierumäki, joka tarjoaa hienot puitteet kilpailulle. Päitsin maali taas sijaistee jälleen Helsingin Malmin lentokentällä. Tarkempi kilpailureitti julkistetaan myöhemmin.

Päitsi toimii MM-osakilpailun lisäksi edelleen myös kansallisena kilpailuna eri harrastajaluokkineen sekä SM-osakilpailuna, kuten tähänkin asti. Niin enduron huippukuskit kuin harrastajat ovat siis kaikki tervetulleita ajamaan rinta rinnan tähän suureen suomalaiseen seikkailuun!

Terv. Päitsin järjestäjätiimi

alain_blanchard_kuva_milla_vahtila

Enduron MM-sarjan promoottori Alain Blanchard peukuttaa erikoislaatuisen Päitsin puolesta. "MM-sarja kaipaa uudistuksia!"

infotilaisuus_kuva_milla_vahtila

Päitsin järjestäjä- ja taustatiimiä 27.9. pidetyssä infotilaisuudessa.