Tunnelmia Vierumäeltä

perjantai 24.3.2017

Vierumäki toimii tämän vuoden MM-Päitsin tukikohtana. Kilpailu starttaa täältä aikaisin lauantaiaamuna, ja kuskit huristelevat pohjoiseen päin läpi 15 maastokoetta ja niiden väliset siirtymät ja palaavat illalla lenkin jälkeen aloituspaikkaan. Lauantain ja sunnuntain välinen yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä.

Sunnuntaiaamuna matka jatkuu etelään ja 11 maastokokeen sekä niiden välisten siirtymien kautta Helsinkiin Malmin lentokentälle, missä kilpailun maali sijaitsee.

Raskaaseen kilpailukoitokseen valmistautuminen on alkanut kuitenkin jo aikoja sitten. Toimitsijat ovat aloittaneet MM-Päitsin järjestelyt jo heti viime vuoden kisan jälkeen, kuskit ovat treenanneet intensiivisesti, ulkomaalaisia on käynyt Suomessa treenaamassa lumella ajamista pitkin alkuvuotta ja täällä Vierumäelläkin on alkanut kuhina jo monta päivää sitten.

Tänään perjantaina kuskeilla on ollut virallinen ilmoittautuminen, pyörien katsastus sekä infotilaisuus. Illalla edessä on ruokailu sekä vetäytyminen omiin majoituspaikkoihin lataamaan akkuja lauantain starttia varten.

Tässä hieman kuvia perjantain fiiliksistä Vierumäeltä:

Lisää kuvia löytyy Päijänneajon facebookista täältä.

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila