Yleiskilpailu suomalaisten hallussa 7/26 ek:n jälkeen

lauantai 25.3.2017

82. Päijänteen ympäriajo käynnistyi lauantaiaamuna Vierumäeltä pienessä lumisateessa parin asteen pakkasessa. Suomalaiskuskit hallitsevat yleiskilpailua kahdeksan ensimmäisen maastokokeen jälkeen.

Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes on ensikertalainen Päitsillä, mutta johtaa yleiskilpailua varmoin ottein. Nuori Eemil Pohjola oli pitkään viidentenä, mutta kiilasi ennen Jämsän tiivistystaukoa toiseksi.

- Hassin pätkällä ohitin viisi kuskia, yhden kahdesti, koska kaaduin. Ajoin silti pätkän toiseksi nopeimman ajan, Pohjola kommentoi.

Aleksi Jukola on kolmantena ja viime vuoden yleiskilpailun voittaja Antti Hellsten neljäntenä.

- Omaa rentoa ajoa on ollut tähän asti, eikä ole ollut mitään ongelmia. Olen iskussa, tottakai voittamassa ollaan edelleen, Hellsten totesi itsevarmana.

Ulkomaalaisista MM-kuskeista puolen päivän jälkeen parhaissa asemissa on yllättäen espanjalainen vielä melko kokematon Josep Garcia.

- Olen ajanut rennosti, enkä ole lähtenyt ottamaan riskejä, hän pohdiskelee, kun häneltä kyysytään menestyksen salaisuutta.

Päivä on kuitenkin vasta puolessa välissä, joten tilanne ehtii kärjenkin osalta vielä muuttua lauantain aikana.

Kaatumisia on tullut jonkun verran, mutta etenkin ulkomaalaiset kiittelivät keliä ihan hyväksi. Lunta ei ole liikaa, mutta toisaalta ei ole kauhean märkääkään. Paikoitellen tosin jäät jo alkavat pettää alta, kun lämpötila päivän mittaan on nossut.

Kilpailun johto vahvistaa, että kaikki on sujunut hyvin. Liikenteessä on ennätyksellisen paljon katsojia, ja yleisöä kehotetaan liikkumaan maltilla ja hyvässä yhteishengessä.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 7/26 maastokokeen jälkeen:

  1. Eero Remes
  2. Eemil Pohjola 01:35,27
  3. Aleksi Jukola 01:49,86
  4. Antti Hellsten 02:10,40
  5. Marko Tarkkala 02:17,00
  6. Joseph Garcia 02:48,08
  7. Matthew Phillips 02:48,62
  8. Lari Jukola 02:50,72
  9. Pascal Rauchenecker 02:51,28
  10. Henric Stigell 02:58,30

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila