Päitsin maali Vantaan Vauhtikeskuksessa 17.3

Hyvä yhteistyökumppani, arvoisa Päijännevoittaja ja huippu-urheilun ystävä

Sanotaan, että suuri suomalainen seikkailu - Päijänneajo - on varma kevään merkki. Onhan ”Päitsi” ajettu jo 83 kertaa ja se on todellinen klassikko ja yksi maailman pisimpään ajetuista moottoripyöräkilpailuista. Vilua ja märkää ovat vuodesta 1927 lähtien uhmanneet tuhannet moottoriurheilun ystävät, joista suuri joukko on voittanut itsensä ja päässyt Päitsin läpi, lähes yhtä suuri joukko on joutunut tunnustamaan järven kiertämisen haasteet ylitsepääsemättömiksi ja vain muutama lajinsa todellinen taitaja saanut nimensä Päijänneajon voittajalle kuuluvaan himoittuun kilpeen.

Tänä vuonna 84. Päijänneajo kierretään 16.-17. maaliskuuta. Lumisille, liukkaille ja haastaville maastokokeille starttaa Vierumäeltä noin 150 endurokilpailijaa, joiden on määrä saapua viimeiselle maastokokeelle ja maaliin Vantaan Vauhtikeskukseen sunnuntai-iltapäivänä. Ennen maaliintuloa yleisön silmien edessä ajettava maastokoe, MK28, on pituudeltaan noin 4 km.

Meillä on ilo kutsua sinut ja perheesi vastaanottamaan seikkailijat ja Päijännekilven voittaja maaliin Vauhtikeskuksen motocrossradalle. Tapahtumassa on luvassa ohjelmaa koko iltapäiväksi junioreiden, kutsuvieraiden näytöskisoista live-musiikkiin ja voittajan ratkeamiseen. Päitsisunnuntaina järjestetään myös Kamapörssi, jonne voit tuoda pieneksi tai tarpeettomaksi jääneet ajovarusteet myytäväksi.

Päijänneajon maalin löydät Lavangosta Vantaan Vauhtikeskuksesta osoitteesta Katriinantie 31. Toivottavasi sinäkin pääset paikalle – tapahtumaan on vapaa pääsy ja yleisölle on varattu hyvät parkkitilat aivan tapahtuman ytimessä.

PÄIJÄNNE-TAPAHTUMAN OHJELMA JA AIKATAULU 17.3.2019

11.00    Tapahtuma alkaa – Kamapörssi aukeaa ja junioreiden harjoitukset alkavat
12.00    Mini-Päitsi juniorit alle 65 cc
13.00    Mini-Päitsi juniorit alle 85 cc
14.00    VGN kutsuvieras Päitsi
15.00    Erno Örthen Band & Saska Ketonen The special Päitsi orchestra esiintyy
15.30    Ensimmäinen kilpailija saapuu maastokokeelle 28

Yleiskilpailun 10 parasta MK 26:n jälkeen starttaavat viimeiselle maastokokeelle käännetyssä järjestyksessä eli jännitettävää riittää.

16.00    Kilpailun kärki ja voittaja saapuvat maaliin
17.00    Päijänne-kilven luovutus voittajalle
18.00    Viimeiset pyörät saapuvat maaliin

Tervetuloa seuraamaan Suomen tunnetuinta endurokilpailua!

Helsingin Moottorikerho ry
Mauri Penttinen
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Vantaan Moottorikerho ry
Pasi Jaatinen
Puheenjohtaja