Ilmoittaudu Päitsille viimeistään 6.1. - pääset mukaan ainutlaatuiselle leirille!

064_startti_foto_milla_vahtila_p

17.12.2019

Kaikki, jotka ilmoittautuvat tulevalle Päitsille viimeistään 6.1. pääsevät mukaan ainutlaatuiselle Päitsi-valmistautumisleirille. Leiri järjestetään 9.2. Vierumäellä. Luvassa on huippuneuvoja alan ammattilaisilta, tähdellisiä Päitsi-vinkkejä ja paljon muuta.

- Päivä alkaa teoriaosuudella, jonka pitää Ludde Söderberg. Siellä käydään läpi, mikä Päitsi on, miten siihen valmistaudutaan ja mitä on hyvä ottaa huomioon ja niin edelleen, kertoo Toni Eriksson. Eriksson on niin ikään paikan päällä vastaamassa osallistujien kysymyksiin yhdessä Henri Himmasen ja Päitsin kuudesti voittaneen Heikki Timosen kanssa.

Lounaan jälkeen Eriksson, Himmanen ja  Söderberg vetävät ajvalmennusosuuden . Motopalvelu Niemitalon tekninen asiantuntija Joni Tominen kertoo vinkkejä miten oman pyörän saa kisakuntoon. Tuominen kertoo, mitä pyörässä erityisesti pitää huomioida kun se säädetään Päitsille.

- Ajovalmennuksessa on rasteja, joissa esimerkiksi pureudutaan, miten selvitä jostain tietystä ajotilanteesta tai toimia huollossa. Kokonaisuudessa päivä on hauskamielinen, mutta hyödyllinen kaikille  Päitsille  ensi kertaa osallistuville, mutta sieltä saavat paljon vinkkejä ja muistutuksia myös vähän kokeneemmatkin kuskit, Eriksson lupaa.

Päitsi-valmistautumisvinkiksi Eriksson painottaa, että täytyy vaan ajaa paljon ja mahdollisuuksien mukaan osallistua johonkin talvikisaan ennen Päitsiä.

- Jos on paljon lunta, ajotekniikka on hyvin erilainen kesään verrattuna, hän painottaa.

Päitsillä erityispiirteenä toki on myös kaksipäiväisen kisan rankkuus.

- On ajettava paljon, päivät ovat pitkiä, koko ajan on kiire ja lisäksi on kylmä. Mutta se fiilis, kun pääsee maaliin, on järjettömän hyvä.

Seuraa Päitsiä somessa:

Facebook: Paijanneajo
Twitter: @Paijanneajo
Instagram: @paijanteen_ympariajo, #Paijanneajo