Turvallisuusinfoa

Päitsi on ainutlaatuinen ja rankka kilpailu, jossa kilpailijat kahden päivän aikana ajavat 20-30 erikoiskoetta, joiden yhteenlaskettu pituus on yli 200 km. Siirtymineen kahden päivän aikana ajoa kertyy noin 800 km. Kisaa on mukana järjestämässä yli 1 000 toimihenkilöä, ja esimerkiksi turvallisuusasiat on suunniteltu huolella.

Kaikkien Päitsin kilpailijoiden pyörien takalokasuojaan - heti satulan taakse - on liimattu tarra, jossa lukee teksti FIRST AID ja sen alla on kaksi puhelinnumeroa, joihin voi soittaa mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Lisäksi kuljettajilla on mukanaan avaruuspeitto, jolla tarvittaessa pitää itsensä lämpimänä. Kilpailun yleisöä suositellaan lataamaan 112 Suomi -sovellus älypuhelimiinsa, jotta tarvittaessa apua kaipaavat paikallistetaan mahdollisimman vaivattomasti.

first_aid_number

Kuljettajilla on myös mukanaan niin sanottu avaruuslakana kuljettajan pitämiseksi lämpimänä.

ENSIAPU

+358 405 340 327
+358 400 353 405

Onnettomuuspaikalle ensimmäisenä saattaa joutua kuka tahansa – sinäkin. Tällöin velvollisuutesi on auttaa onnettomuudessa mukana olleita.  Ensimmäiseksi on tärkeätä että annat loukkaantuneille tarvittaessa ensiapua sekä varmistat muita varoittamalla ettei lisäonnettomuuksia pääse syntymään. Hälytä apua järjestäjiltä tai soita yleiseen hätänumeroon.