Juupaluoma kärjessä voittotaistoon

4_markus_michelsson_2022_foto_milla_vahtila_netti

Päitsin toinen kilpailupäivä on ollut Peetu Juupaluoman voittokulkua Mäntsälän tauolle asti. Markus Michelsson nousi tänään aamupäivällä toiseksi, ja launtaina kisaa johtanut Hännien on nyt kolmantena. Eemil Pohjola on ajanut useita pohja-aikoja pätkille, mutta ajaa omaa kisaansa kaukana kärjestä.

-        Tänään on ollut vähän haasteita varusteiden kanssa, mutta ihan hyvin kulkee ajo, neljättä Päitsiään ajava Peetu Juupaluoma kommentoi.

-        Ei tämä kyllä miltään endurolta aina tunnu, vaan Päitsi on ihan joku oma lajinsa – välillä on onneksi ihan hauskaakin, 21-vuotias mies vitsailee.

Antti Hänninen lähti sunnuntain kilpailuun toisena, mutta joutui antamaan sijaa Markus Michelssonille, jonka vauhti on sunnuntaina parantunut sitä mukaan, kun lumi on vähentynyt etelään päin tultaessa.

-        Ihan ok viikonloppu on ollut, vaikka eilen oli reitti tosi vaikeaa. Turun suunnalla en ole päässyt oikein harjoittelemaan niin syvässä lumessa, niin ei oikein osunut ja tuli tosi paljon virheitä.

Montako kertaa Michelsson on mennyt viikonlopun aikana nurin sohjoisessa spoorissa?

-        En ole viitsinyt enää eilisen jälkeen laskea, hän toteaa naureskellen.

Michelssonin ero Juupaluomaan on ennen viimeisiä maastokokeita reilut kaksi minuuttia, ja Hänninen on häntä jäljessä vain parisenkymmentä sekuntia. Edessä on vielä neljä maastokoetta ennen Vantaan vauhtikeskuksen maalia.

-        Kaksi seuraavaa pätkää ovat vielä aika pitkiä eli vielä voi tapahtua vaikka mitä, kommentoi kilpailunjohtaja Martti Ketelä.

Vantaan viimeisellä pätkällä vastassa on lumen ja loskan sijaan mutaa, joten kuskeilla saattaa olla edessään mutapesu viime metreillä.

Ennakkosuosikki Eemil Pohjola on ajanut viikonlopun aikana useille pätkille pohja-aikoja, mutta on eilisten sattumusten takia nyt vasta yleiskilpailun 22. ja yli 27 miuuttia kärkeä jäljessä.

86. Päijänteen ympäriajon maali sijaitsee tänäkin vuonna Vantaan vauhtikeskuksella ja ensimmäiset kuljettajat saapuvat sinne neljän pintaan.

Maastokoekilometrejä kertyi lauantain aikana 112 ja sunnuntaina niitä kertyy 82, ja kokonaisajoaika oli lauantaina kärkikuskeilla reilut 13 tuntia ja sunnuntaina se on 8 tuntia.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 22/26 maastokokeen jälkeen:

  1. Peetu Juupaluoma
  2. Markus Michelsson
  3. Antti Hänninen
  4. Niklas Laankoski
  5. Mika Tamminen
  6. Eetu Puhakainen
  7. Antti Ahtila
  8. Albert Juhola
  9. Janne Mukkala
  10. Pasi Tsutsunen

Kaikki tulokset

Tulosseuranta