Juupaluoma Päitsivoittoon – ”Pystyssä kun pysyi”

7_peetu_juupaluoma_2022_foto_milla_vahtila_netti

Peetu Juupaluoma ei tavoitellut tai edes haaveillut Päitsi-voitosta, mutta päätyi tänään tuulettamaan Päijänne-kilpi käsissään. Antti Hänninen ajoi viime vuoden tavoin toiseksi, ja kolmossijalle kaasutteli tyytyväinen Markus Michelsson.

-        Hyvältähän tämä tuntuu, vaikka ei tämä tavoitteena ollut, kommentoi tuore Päijänneajon voittaja Peetu Juupaluoma, joka tähtää endurossa kansainväliselle tasolle.

-        Oli tämä voitto aika kovan työn takana. Pystyssä kun pysyi, niin se oli kova sana, Juupaluoma toteaa viitaten viikonlopun olosuhteisiin. Aurinkoisen plussakelin pehmentävät hanget kutsuivat kaikkia kuskeja hangen puolelle useaan kertaan viikonlopun aikana – myös voittajaa.

-        Ei niitä pysty laskemaan, mies kommentoi viikonlopun kaatumistensa määrää.

Tämän vuoden kilpailu oli tiukka. Toiseksi tulleeseen Antti Hänniseen jäi Juupaluomalla eroa noin minuutti ja 15 sekuntia. Viime vuonna neljänneksi sijoittunut Juupaluoma oli kilpailun kärjessä sunnuntaiaamupäivästä lähtien.

-        Yritin loppua kohden kasvattaa eroa (Hänniseen). Huhdanojan ek:lla hänellä oli vähän haasteita, niin tuli eroa, mutta en kuitenkaan pystynyt kauheasti varmistelemaan, Juupaluoma lisää.

Hänninen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen kakkossijaansa, sillä voitto oli miehellä tavoitteena.

-        Oli erikoinen kilpailu tänä vuonna ja tuli todella paljon virheitä koko viikonlopun ajan, hän kiteyttää.

Kolmanneksi ylsi silminnähden tyytyväinen Markus Michelsson, jonka ero kärkeen oli maalissa vajaat kolme ja puoli minuuttia.

-        Onko tämä edes totta. Palkintopallille pääsy oli sellainen tavoite, että jos kaikki menisi ihan nappiin, se olisi mahdollista. Olen aika sanaton, hän tunnelmoi kilpailun jälkeen.

Eemil Pohjola ajoi koko viikonlopun parhaansa mukaan täysillä, mutta lauantain epäonnen myötä hän oli lopulta yleiskilpailun 12.

Päijänteen ympäriajon järjestelyistä vastaa tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Helsingin moottorikerho tukenaan 25 seuraa ja yhdistystä sekä apunaan toista tuhatta vapaaehtoista.

Yleiskilpailun Top10:

  1. Peetu Juupaluoma
  2. Antti Hänninen
  3. Markus Michelsson
  4. Mika Tamminen
  5. Eetu Puhakainen
  6. Niklas Laankoski
  7. Antti Ahtila
  8. Albert Juhola
  9. Janne Mukkala
  10. Pasi Tsutsunen

Kaikki tulokset

Tulosseuranta