Lauantai Hännisen ja Juupaluoman kaksinkamppailua

2_peetu_juupaluoma_2022_foto_milla_vahtila_netti

Antti Hänninen johti Päitsin ensimmäistä kilpailupäivää pitkälle iltapäivään, kunnes Peetu Juupaluoma alkoi havitella häneltä kärkisijaa. Ennakkosuosikki Eemil Pohjolan epäonnen päivä jatkui ja hän on pudonnut jo liki puolen tunnin päähän kärjestä.

-        Ihan hyvä päivä oli. Aamupäivä oli vaikea, mutta iltaa kohden helpotti, kertoo Husqvarnalla ajava Peetu Juupaluoma, joka oli lauantain päätteeksi Päitsin yleiskilpailun kärjessä reilun minuutin erolla toisena tulevaan Antti Hänniseen, joka niin ikään ajaa Husqvarnalla.

-        En asettanut kauheasti tavoitteita tälle viikonlopulle, kuhan ajellaan maaliin asti, Juupaluoma lisää vaatimattomasti.

Hänninen johti kilpailua Jämsän huoltoon asti, mutta illan aikana hän joutui vuorottelemaan kärkisijasta Juupaluoman kanssa, ja päivän päätteeksi Juupaluoma kiri Hänniseltä jo yli minuutin verran karkuunkin. Sunnuntaina on luvassa takuulla tiukka kilpailu voitosta.

Lauantai-illan iltahuoltoon Vääksyyn ajoi kolmantena Markus Michelsson, joka sai käydä lauantaina tiukkaa taistoa etenkin perässä tulevan Niklas Laankosken kanssa.

Ennakkosuosikki Eemil Pohjolan epäonni jatkui: aamun ensimmäisen pätkän puuhunajoepisodin lisäksi hänen onnistui illalla vielä eksyä siirtymällä. Pohjola on nyt sijalla 21 ja yli 27 minuutin päässä kärjestä, mutta vaikka Päitsin voitto on tältä vuodelta menetetty, mies jatkaa sinnikkäästi omaa kilpailuaan.

GasGas Trophy -reitin ajaneet luokat eli V70, K, Pariajo, D ja Classic päättivät tänään kilpailunsa Jämsään. V70-luokan voittoon ajoi Seppo Suominen, K- eli Kuntoluokan voitti Matias Hatavara, Pariajossa voittoon ajoi Super Mario Bros -pari, D- eli naisten luokan voitti Riina Lampinen ja Classicin nopein oli Timo Koivula.

Ensimmäinen kilpailupäivä sujui hyvin. Lunta oli paljon, ja ajokeli haastava, ja kaatumisia tuli paljon, mutta lumi myös suojasi osaltaan loukkaantumisilta, joita kertyi päivän aikana vain yksi nilkkavamma, vahvistaa kilpailunjohtaja Martti Ketelä.

86. Päijänteen ympäriajo jatkuu sunnuntaina klo 8 Vääksystä etelään kohti Vantaan vauhtikeskuksen maalia.

Maastokoekilometrejä kertyi lauantain aikana 112 ja sunnuntaina niitä kertyy 82, ja kokonaisajoaika oli lauantaina kärkikuskeilla reilut 13 tuntia ja sunnuntaina se on 8 tuntia.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 16/26 maastokokeen jälkeen:

  1. Peetu Juupaluoma
  2. Antti Hänninen
  3. Markus Michelsson
  4. Niklas Laankoski
  5. Eetu Puhakainen
  6. Pasi Tsutsunen
  7. Antti Ahtila
  8. Mika Tamminen
  9. Janne Mukkala
  10. Jussi Arvaja

Kaikki tulokset

Tulosseuranta

Kilpailuinfo: 86. Päijänteen ympäriajo 19.-20.3.2022
Kilpailun aikataulu ja reittikartat löytyvät täältä.

Luokat:
- SM-luokat: E1 (A1, B1) , E2 (A2, B2), E3 (A3, B3) ja U20
- Kansalliset luokat: C16, C21, C40, V40, V50, V60, V70, K, Naiset, Classic (1992 ja vanhemmat), pariajo
Reitti:
- Lauantai 19.3.2022
Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Korpilahti-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola-Asikkala
pituus n. 452  km.
Lähtöpaikka: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy
Ensimmäinen kilpailija lähtee liikkeelle klo 8.01 ja ns. kuuma ryhmä lähes heti perään. Viimeisenä matkaan lähtevät Classic-, Kunto-, Naiset- ja Pariajo-luokat. V70, K, pariajo, D ja Classic ajavat Trophy-kilpailun reitin ja heidän kilpailunsa päättyy Jämsään n. klo 15.30.
Yötauko: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy. Kärki saapuu yötauon huoltoon Päijänne talolle Vääksyssä noin klo 20:20 alkaen.
- Sunnuntai 20.3.2022
Asikkala-Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Vantaa
Lähtö: Ensimmäinen kilpailija lähtee Vääksystä aamulla klo 8.01.
Maali: Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, 01530 Vantaa. Kärki on maalissa sunnuntaina noin klo 15:45

Päijänteen ympäriajon järjestelyistä vastaa Helsingin moottorikerho tukenaan 25 seuraa ja yhdistystä sekä apunaan toista tuhatta vapaaehtoista.