Olemme edistämässä KiSS ympäristöohjelmalla moottoriurheilun kestävää kehitystä

KESTÄVÄ KEHITYS LUO MENESTYKSELLE SPOORIN

Päitsillä on kunnia avata MM-Enduron kausi 2017. Samaan aikaan tehdään historiaa myös liittämällä perinteikäs Päitsi kestävän kehityksen kisaperheeseen. KiSS ja Ride Green merkit ovat osa kansainvälisen moottoriliiton kestävän kehityksen ohjelmaa, joita Suomessa ovat aiemmin edustaneet mm. KiSS Varkaus Varkauden U-21 Speedway kilpailussa ja maailmalla esim. Mugellon ja Barcelonan RR kisat. Nyt kestävän kehityksen KiSS Päijänne sanomaa viedään ensi kertaa lumille. Päitsi on juuri se paikka missä uudet ajatukset saadaan koko enduroväen korviin ja siksi sen kautta tulevat uudet toimintatavat tuovat lajille jatkuvuutta.

Kiinteällä radalla ajettavat kilpailut ovat selkeitä kokonaisuuksia ja niiden hallinta ympäristön vaikutusten osalta on helpompaa kuin mitä se tulee olemaan maaliskuisena viikonloppuna Päijänteen ympärillä. Onneksi meillä on erinomainen verkosto yhteistyökerhoja ympärijärveä, jotka takaavat onnistumisemme.

Kaikki tähtää siihen että, jatkuva kehitystyö ja tapahtuman ympäristövaikutusten vähentäminen tulee osaksi seuraavia Päijänteen kiertoja. Tänä vuonna tehdään aina seuraavalle vuodelle pohjat asioista ja kohdista, joihin haetaan parannusta. Meillä on jo monta asiaa kunnossa. Kuten Yhteishuolto, joka toiminnallaan vähentää huoltoautojen määrää ja keskittää myös polttoaine ja ruokahuoltoa.

YHTEISHUOLTO VÄHENTÄÄ LIIKENNETTTÄ

Keskitetyt toiminnot ja yhteiskuljetukset ovat osa niitä toimia, joilla voidaan vaikuttaa kilpailuiden järjestämiseen ympäristöystävällisemmin. Eli kukin kilpailija voisi jo tästäkin syystä ottaa yhteyttä kanssa kilpailijoihinsa ja sopia vaikka yhteisistä haalarihuolloista/tankkauksista ellei jo kuulu YH:n piiriin.

Perinteisesti ympäristöasiat nähdään vain jätehuoltoon liittyvinä asioina. Kierrätys Suomessa toimii jo hyvin verrattuna muihin Euroopan maihin esim. pullot kiertävät melkein 100% . Nyt käännetään huomio pikkuhiljaa kierrätyksestä jätteen synnyn ehkäisyyn ja muiden vaikutusten suuntaan. Kuten hiilijalanjälkeen.

IHMISET TEKEVÄT TAPAHTUMAN

Kestävä kehitys on yhteinen asia ja yhdessä tekeminen on sen suurin voima. Päijänne GP:n ympäristöpäällikkö Erkki Laimio kiteyttää: -Näkisin että tulevaisuudessa teemme tapahtumia ympäristöihmisten kanssa enemmän yhdessä kuin napit vastakkain niin kuin nyt. Oletko sinä jo liittynyt paikalliseen ympäristöyhdistykseen?

SUOMI ON SITOUTUNUT VÄHENTÄMÄÄN MUOVIJÄTETTÄ

Maailman merissä on paljon kelluvaa muovia. Sinä voit vaikuttaa siihen valinnoillasi. Saimme Eerola yhtiöiltä kestävät kassit, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailun aikana vaaralliset jätteet otetaan vastaan perinteisesti yhteishuollossa.

Muistutus! Huoltomatto aina pyörän alla ja sammutin huoltoautossa.

Hyvää kilpailua toivottaa
Kisan ympäristötiimi
Erkki Laimio, ympäristöpäällikkö, 0400960494
Teija Piirto

KiSS