Päijänteen ympäriajo rakennetaan talkoovoimin

talkoolaisia_foto_milla_vahtila_1
talkoolaisia_foto_milla_vahtila_4
talkoolaisia_foto_milla_vahtila_6

28.2.2018

Yksi Suomen legendaarisimmista moottoriurheilukilpailuista ajetaan jälleen 17.-18.3.2018. Päitsi on ajettu ensimmäistä kertaa jo vuonna 1927, ja tänä vuonna on järjestyksessään toinen kerta kun kilpailu on osa EnduroGP maailmanmestaruussarjaa eli pääsemme jälleen todistamaan, kun maailman parhaat endurokuljettajat saapuvat Suomeen haastamaan omat tähtemme.

Kilpailu on aina erittäin vaativa kuljettajille, jotka ajavat kaksi päivää niin valoisalla kuin pimeälläkin usein erittäin vaihtelevissa olosuhteissa, kun kilpailu aloitetaan Vierumäeltä ja maali on Helsingissä Malmin lentokentällä. Olosuhteet näyttelevätkin suurta roolia Päitsillä, ja vuosien varrella kilpailua on ajettu niin metrin hangessa kuin myös täydessä kesäkelissäkin. Tänä vuonna kilpailun ajankohtaa siirrettiin hieman aikaisemmaksi, ja luvassa onkin kunnollinen talvikisa, ja kilpailijoita odottaa kilometrikaupalla lumispooria.

Yksi asia mikä ei kuitenkaan muutu, on kilpailuun tarvittavan työn määrä. Päitsi toteutetaan joka vuosi puhtaasti talkootyövoimalla, ja mukana onkin useita satoja aktiivisia talkoolaisia yli 20:stä eri moottorikerhosta ja urheiluseurasta ympäri Suomen sekä lähes sata eri maanomistajaa, jotka kaikki mahdollistavat tämän upean kilpailun. Päitsi ei ole vain yhden viikonlopun 48 tunnin työrupeama, vaan työt alkavat jo useita kuukausia ennen kilpailua, kun reittejä sekä muita huolto-, kioski- ja varikkopaikkoja muokataan kilpailulle sopiviksi.

Satojen talkoolaisten sitouttaminen jokavuotiseen kilpailuun ei ole helppoa edes Päitsin kaltaiselle vakiintuneelle kilpailulle, ja tänä vuonna mukana olevien kerhojen sekä talkoolaisten hyvinvointiin ja palkitsemiseen on panostettu entistä enemmän yhteistyökumppaneiden avustuksella.

24MX-verkkokaupan edustaja Juuso Valtakari sekä HMK Ry:n Mauri Penttinen lähtivät miettimään yhdessä, miten talkoolaisten panosta voisi palkita ja saada näin heidänkin kokemuksestaan ikimuistoisen.

"Tämä on jo kolmas vuosi kun 24MX on mukana tukemassa Päitsiä, ja on upeaa päästä taas mukaan tähän legendaariseen kilpailuun. Tänä vuonna 24MX on myös koko EnduroGP sarjan yhteistyökumppani, ja se mahdollistikin hyvän lähtökohdan yhteistyölle. Halusimme yhteistyöllämme tuottaa arvoa juuri talkoolaisille sekä mukana oleville kerhoille. Pääsääntöisesti mukana olevat talkoolaiset ovat kuitenkin itse aktiiviharrastajia tai ainakin heidän lähipiiristä löytyy kuskeja, joten päätimme lahjoittaa heille pienen tuotepaketin muistoksi osallistumisesta", kertoo 24MX maajohtaja Juuso Valtakari.

"Lisäksi lahjoitamme mukana oleville kerhoille 24MX Easy-Up -teltan käyttöön kisan ajaksi, ja nämä jäävät myös kerhoille kisan jälkeen. Turvallisuus on myös yksi tärkeistä asioista, joita haluamme edistää, joten mukana olevat työntekijät saavat käyttöönsä heijastimilla varustetun huomioliivin. Koska suuri osa talkoolaisista on itsekin kuskeja, halusimme myös tarjota heille keinon harrastaa edullisemmin, ja toimitamme mukana olevien kerhojen käyttöön tuntuvan alennuskoodin verkkokauppaamme."

Päijänteen ympäriajoa ovat mukana toteuttamassa seuraavat kerhot: HMK Ry, Asikkalan Moottorikerho Ry, Evon Enduroclub Ry, Heinolan Moottorikerho Ry, Joutsan Moottorikerho, Jämsän Seuun Moottorikerho, Keravan Moottoriseura, Kuhmoisten Moottorikerho Ry, ME-Racing Team, Mäntsälän Enduroseura Ry, Mäntsälän Moottorikerho Ry, Orimattilan Toive Ry, Padasjoen Moottoriurheilijat, Salpausselän Moottorikerho Ry, Sysmän Moottorikerho Ry, TeLa Enduro Racing, Orimattilan Moottorikerho Ry, Team Urajärvi ja Kanteleen Krossarit Ry.

Lähde mukaan seuraamaan maailman parasta enduroa paikan päälle!

- Päijänteen ympäriajon tiedotus -

talkoolaisia_foto_milla_vahtila_10
talkoolaisia_foto_milla_vahtila_13
talkoolaisia_foto_milla_vahtila_14

Kuvat: Milla Vahtila