Päitsi on suuruusluokassaan ainutlaatuinen kilpailu

16.3.2018

Päitsi on ainutlaatuinen ja rankka kilpailu, jossa kilpailijat kahden päivän aikana ajavat 28 erikoiskoetta, joiden yhteenlaskettu pituus on yli 200 km. Siirtymineen kahden päivän aikana ajoa kertyy noin 800 km. Kisaa on mukana järjestämässä yli 1 000 toimihenkilöä, ja esimerkiksi turvallisuusasiat on suunniteltu huolella.

MM-promoottori Alain Blanchard onnitteleekin, että Päitsi on suurin ja eniten organisointia vaativa kilpailu, jonka hän tietää.

Kaikkien Päitsin kilpailijoiden pyörien takalokasuojaan - heti satulan taakse - on liimattu tarra, jossa lukee teksti FIRST AID ja sen alla on kaksi puhelinnumeroa, joihin voi soittaa mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Lisäksi kuljettajilla on mukanaan avaruuspeitto, jolla tarvittaessa pitää itsensä lämpimänä. Kilpailun yleisöä suositellaan lataamaan 112 Suomi -sovellus älypuhelimiinsa, jotta tarvittaessa apua kaipaavat paikallistetaan mahdollisimman vaivattomasti.

Säät näyttäisivät suosivan tulevana viikonloppuna, joten liikkeellä saattaa olla ennätysmäärä yleisöä. Kilpailun tukikohtana toimiva Vierumäki tarjoaa MM-Päitsille hyvät puitteet, 28 erikoiskoetta vievät kilpailun monelle paikkakunnalle, ja sunnuntain viimeinen maastokoe Malmilla tuo kilpailun keskelle Helsinkiäkin.

Yleisöä kehoitetaan varautumaan liikenteeseen hyvällä mielellä ja muut huomioon ottavalla asenteella. Tehdään yhdessä Päitsistä jälleen kerran uskomaton tapahtuma!

Muista seurata Päitsiä viikonlopun aikana myös somessa:

Facebook: Paijanneajo

Instagram: @paijanteen_ympariajo

Twitter: @Paijanneajo

eero_remes_palkintojenjako_5_kuva_milla_vahtila