Päitsi starttasi dramaattisesti – Hänninen johdossa

1_antti_hanninen_2022_foto_milla_vahtila_netti

86. Päijänteen ympäriajo käynnistyi lauantaina jännittävästi, kun ennakkosuosikki ja kahden viime vuoden voittaja Eemil Pohjola ajoi ensimmäisellä erikoiskokeella päin puuta. Kärjessä on koko aamupäivän pysynyt Antti Hänninen, mutta kärjenkään ajo ei ole ollut helppoa.

-        Mikäs kärjessä on ajellessa, mutta vähän pitäisi saada ajoa parannettua – ei ole niin kivaa, kun ajo tuntuu niin vaikealta välillä. Aika paljon on tullut virheitä, mutta niin on tullut muillakin. Vaikea on kaatumatta varmaan kenenkään mennä, Husqvarnalla ajava 26-vuotias Antti Hänninen kommentoi Jämsän huollossa lauantai-iltapäivänä, kun takana on seitsemän erikoiskoetta.

Viime vuoden voittaja Eemil Pohjola, 28, tavoitteli kolmatta Päitsi-voittoaan ja siten Päijännekilven lunastamista omakseen, mutta hänellä riittää kirimistä kärkeen aamuisen episodin jälkeen.Kilpailu on kuitenkin pitkä ja paljon ehtii vielä tapahtua niin lauantain kuin sunnuntain aikana.

Hondalla ajava Pohjola ajoi ET1:llä päin puuta ja pyörästä katosi sähköt. Vaikka Pohjola saikin pyöränsä siitä vielä viriteltyä kasaan ja käyntiin, arvokkaita minuutteja paloi.

Seitsemän ek:n jälkeen Pohjola on sijalla 18. ja kymmenen ja puoli minuuttia jäljessä kärjestä. Viime vuonna hän voitti Päitsin yli viiden minuutin erolla, mutta kärjen kiriminen kiinni on erittäin haastavaa, sillä muiden kuljettajien ohittaminen spoorissa on vaikeaa ja lisäksi jatkuva ohittelu myös rikkoo omaa ajorytmiä.

Toisena on tällä hetkellä Hännisen tallitoveri Peetu Juupaluoma, 21, ja kolmantena kokenut 34-vuotias Päitsi-kuski Markus Michelsson.

-        Pitäisi saada virheet pois. Spoori on pehmeetä eikä kestä, niin aika paljon tilanteita tulee varmaan kaikille.

Kilpailunjohtaja Martti Ketelä vahvistaa, että kilpailu on lähtenyt käyntiin hyvin ja ilman loukkaantumisia, vaikka jännitystä onkin riittänyt.

Päitsi starttasi tänään aamulla klo 8 Vääksystä ja alkuiltapäivään mennessä kuljettajat olivat edenneet Jämsään, mistä matka jatkuu takaisin yötauolle Vääksyyn. Sunnuntaina reitti etenee Vääksystä etelään kohti Vantaan vauhtikeskusta.

Maastokoekilometrejä kertyy lauantain aikana 112 ja sunnuntaina 82, ja kokonaisajoaika on lauantaina kärkikuskeilla reilut 13 tuntia ja sunnuntaina 8 tuntia.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 7/26 maastokokeen jälkeen (epäviralliset tulokset):

  1. Antti Hänninen
  2. Peetu Juupaluoma
  3. Markus Michelsson
  4. Niklas Laankoski
  5. Eetu Puhakainen
  6. Antti Ahtila
  7. Janne Mukkala
  8. Pasi Tsutsunen
  9. Mika Tamminen
  10. Jussi Arvaja

Tulosseuranta

Kilpailuinfo: 86. Päijänteen ympäriajo 19.-20.3.2022
Kilpailun aikataulu ja reittikartat löytyvät täältä.

Luokat:
- SM-luokat: E1 (A1, B1) , E2 (A2, B2), E3 (A3, B3) ja U20
- Kansalliset luokat: C16, C21, C40, V40, V50, V60, V70, K, Naiset, Classic (1992 ja vanhemmat), pariajo
Reitti:
- Lauantai 19.3.2022
Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Korpilahti-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola-Asikkala
pituus n. 452  km.
Lähtöpaikka: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy
Ensimmäinen kilpailija lähtee liikkeelle klo 8.01 ja ns. kuuma ryhmä lähes heti perään. Viimeisenä matkaan lähtevät Classic-, Kunto-, Naiset- ja Pariajo-luokat. V70, K, pariajo, D ja Classic ajavat Trophy-kilpailun reitin ja heidän kilpailunsa päättyy Jämsään n. klo 15.30.
Yötauko: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, 17200 Vääksy. Kärki saapuu yötauon huoltoon Päijänne talolle Vääksyssä noin klo 20:20 alkaen.
- Sunnuntai 20.3.2022
Asikkala-Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Vantaa
Lähtö: Ensimmäinen kilpailija lähtee Vääksystä aamulla klo 8.01.
Maali: Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, 01530 Vantaa. Kärki on maalissa sunnuntaina noin klo 15:45

Päijänteen ympäriajon järjestelyistä vastaa Helsingin moottorikerho tukenaan 25 seuraa ja yhdistystä sekä apunaan toista tuhatta vapaaehtoista.