Pohjola kaatui pahasti – jatkaa silti johdossa

Pohjola su

Hurjasta kaatumisesta huolimatta Eemil Pohjola johtaa yhä Päijänteen ympäriajon yleiskilpailua liki viidellä minuutilla ennen viittä viimeisintä maastokoetta. Toisena ajava Antti Hänninen on niin ikään kirinyt lisää etumatkaa kolmantena tulevaan Eero Remekseen nähden.

-          Yritin ajaa yhtä kelkan jälkeä pitkin, mutta pyörä haukkasikin hankeen ja lensin tangon yli. Jalka meni takapyörän väliin ja pyörä sammui siihen, Jämsän Moottorikerhoa edustava Pohjola kertaa ja näyttää moottoripyörän nastarenkaan monesta kohtaa reidestä rikki raatelemia ajohousujaan.

-          En meinannut sitten saada pyörää irti sieltä hangesta ja vähän alkoi iskeä paniikki, kun seuraava pyörä jo ajoi siitä ohi, Pohjola paljastaa.

Miehellä oli kuitenkin niin paljon etumatkaa, ettei jokusen minuutin hukkaaminen vielä tarkoittanut koko pelin menettämistä.

Käsillä on Mäntsälän Nesteellä oleva viimeinen iso huoltotauko. Takana ovat nyt Päitsin pisimmät ja raskaimmat maastokokeet, mutta matkaa maaliin on vielä viiden maastokokeen ja niiden välisten siirtymien verran. Pohjolan syke alkaa olla tasaanut ja mies jatkaa koitostaan.

Salpausselän Moottorikerhoa edustava Antti Hänninen pitää edelleen kakkossijaa ja on kirinyt kolmantena tulevaan Tuusulan Moottorikerhon Eero Remekseen jo liki neljän minuutin eron. Koko yleiskilpailun kymmenen kärki on pysynyt järjestykseltään samana kuin mitä se oli lauantain kilpailupäivän päätteeksi.

Legendaarinen suuri suomalainen seikkailu huipentuu tänään sunnuntaina Vantaan Vauhtikeskukselle, missä ajetaan klo 15.39 alkaen Päitsin viimeinen eli 28. maastokoe. Tämän jälkeen julistetaan yleiskilpailun voittaja ja hän saa palkinnoksi legendaarisen Päijännekilven. Voittaja saa aina nimensä kiertopalkintona yleiskilpailun voittajalta toiselle kiertävään kilpeen, ja kolmesta voitosta kilven saa kokonaan omaksi.

Maalin yhteydessä ei järjestetä muilta osin palkintojenjakoa eikä yleisöä oteta paikalle sinnekään.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 23/28 maastokokeen jälkeen (epäviralliset tulokset)

  1. Eemil Pohjola
  2. Antti Hänninen +04:44,56
  3. Eero Remes +08:39,03
  4. Peetu Juupaluoma +12:27,28
  5. Hugo Svärd +12:38,74
  6. Niklas Laankoski +17:33,41
  7. Teemu Lehtimäki +17:51,74
  8. Samuli Puhakainen +18:26,56
  9. Antti Ahtila +20:36,86
  10. Jani Salonen +21:10,17

Tulosseuranta