Reitti & aikataulu

12.3.2019

Historian 84. Päitsi ajetaan ensi viikonloppuna 16.-17.3.2019, ja osallistujia on noin 150. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä, ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä. Yleiskilpailun voittaja kruunataan aiemmista parista vuodesta poiketen tällä kertaa Lavangon moottorikeskuksella Vantaalla.

Tulevan viikonlopun Päitsissä ajetaan seuraavissa luokissa: SM-luokat A1, A2, A3, B1, B2 ja B3, kansalliset luokat C1, C2, C3, V40, V50, V60 sekä luokat K, D, Classic (1989 ja vanhemmat) ja Pariajo.

A- ja B -luokille Päitsi on SM-osakilpailu, josta jaetaan kahdet erilliset SM-pisteet lauantain ja sunnuntain tulosten perusteella. V40 ja V50 -luokille Päitsi on CUP-kilpailu, josta vastaavasti jaetaan kahdet erilliset pisteet. Päijänne-kilpi annetaan yleiskilpailun voittajalle kahden päivän yhteistuloksen perusteella.

A, B, C, V40, V50 ja V60 luokat ajavat lauantaina reitin Heinola-Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola ja sunnuntaina reitin Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa. Kokonaisuudessaan reitille kertyy pituutta noin 700 kilometriä.

K, D, Classic ja Pariajo-luokat ajavat Päitsi Trophy -reitin, joka lauantaina kattaa välit Heinola-Asikkala-Evo-Asikkala-Sysmä-Heinola ja sunnuntaina Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa. Päitsi Trophy -reitin pituus on noin 550 kilometriä.

Ensimmäiset kilpailijat starttaavat lauantaina klo 8.01 ja sunnuntaina klo 8.31. Sunnuntaina Vantaan  Lavangon moottorikeskuksella on koko perheen tapahtuma klo 11 alkaen. Erilaiset näytöskilpailut tarjoavat vaihtia siihen asti, kunnes ensimmäiset Päitsin kipailijat saapuvat tapahtuma-alueellla sijaitsevalle Päitsin viimeiselle maastokokeelle noin klo 15.30. Päivä huipentuu Päitsin voittajan julkistamiseen klo 17 aikaan. Tapahtuma on maksuton, ja yleisölle on varattu hyvät parkkitilat.

Päijänneajo ajetaan ns. ralliaikataulua noudattaen, minkä myötä vältetään se, että kuskit joutuisivat ohittelemaan samoja kuskeja useaan kertaan. Renkaita saa vaihtaa vain kokoomatauolla Jämsässä, yötauolla Vierumäellä ja kokoomatauolla Mäntsälässa eli koko viikonlopun kaksipäiväinen kilpailu on pärjättävä neljällä rengasparilla. Kaikkien kuskien on katsastettava pyöränsä Vierumäellä kilpailua edeltävänä perjantaina.

Lisätietoa löydät Kilpailijat- ja Yleisö-valikkojen alta.