Classic -luokka 85. Päijänteen ympäriajossa

ET26_malmi_1_kuva_milla_vahtila

Päitsillä on ajettu aikaisemmin Classic-luokkaa vuosina 2016 ja 2019, ja tämän vuoden kilpailussa Classic-luokka on jälleen mukana.

Classic -luokka ajaa Trophy-reitin samalla aikataululla kuin K, D ja pariajo-luokat. Classic-luokan pyörien ikäraja on nykyisin määritelty SML Enduron lajisäännöissä kohdassa 61.2.2 siten, että luokkaan saa osallistua moottoripyörillä, jotka ovat vuosimallia 1990 tai vanhempia. Mikäli moottoripyörästä ei ole katsastuksessa esittää rekisteriotetta, mistä pyörän vuosimalli selviää, tulee kuljettajalla olla tarvittaessa jokin muu dokumentti pyörän vuosimallista, mikäli on epäselvää, onko pyörä varmasti vuosimallia 1990 tai vanhempi.

Kansainvälisessä kuuden päivän ajossa vanhat moottoripyörät ajavat Vintage-luokissa, joita oli 2019 kilpailussa useita pyörän valmistumisvuoden mukaan: Classic 72, 76, 79, 82 ja Evo86. FIM-maat voivat ilmoittaa kilpailuun kolmen ajajan joukkueen, jossa ajajien on oltava vähintään 50-vuotiaita ja ajavat kahdessa eri Vintage-luokassa, ei kuitenkaan Evo86 luokassa.

Toivottavasti Suomen Classic kuljettajat saavat joukkueen kasaan 2020 Italian Sixille!