Sanna Kärkkäinen B-luokan voittoon lauantaina – Pohjola johtaa yleiskilpailua

karkkainen_sanna_paitsi2019_foto_milla_vahtila_1_p

16.3.2019

Sanna Kärkkäinen ajoi lauantaina Päitsillä ensimmäisenä naisena koskaan B-luokan voittoon. Eemil Pohjola kiri etumatkaansa koko lauantain ja on vankasti matkalla kohti ensimmäistä Päitsin yleiskilpailuvoittoaan.

Päitsin paras – ja myös koko maailman nopein – naisendurokuski Sanna Kärkkäinen ylsi lauantaina tavoitteeseensa eli B-luokan voittoon. Näin hän on samalla taas yhden askeleen lähempänä haavettaan eli A-luokkaan nousua. A:han noustakseen hänen on ansaittava tarpeeksi ns. nousupisteitä, joita hän saa, kun pärjää B-luokan kilpailuissa.

-    Nyt on tosi hyvä fiilis, eikä edes väsytä kauheasti. Aamupäivällä meno oli ensin vähän kankeaa, mutta päivä eteni nousujohteisesti. Pystyin luottamaan siihen, että jaksan vääntämään loppuun asti, eikä kuntoni petä, kun taas tuntui, että miehet alkoivat hyytyä iltaa kohden, Kärkkäinen kommentoi lauantai-iltana Vierumäellä, missä vietetään la-su -välinen yötauko.

Kärkkäinen tavoittelee luonnollisesti B-luokan voittoa myös sunnuntain SM-osakilpailussa. Sunnuntaina myös nähdään, miten korkealle hänen vauhtinsa riittää Päitsin yleiskilpailussa. Lauantaina jälkeen hänen sijoituksensa yleiskilpailussa on 24. Kärkkäisen energiasta päätellen voi olla, että monet miehet saavat sunnuntainakin antaa hänelle tilaa spoorissa, kun nainen vetää heitä kovempaa.

Eemil Pohjola johti Päitsin yleiskilpailua koko lauantain ja kiri johtoasemaansa illan mittaan lähes viiteen minuuttiin. Toisena tulevalla Aleksi Jukolalla alkaa olla haasteellista yrittä enää sunnuntain aikana kiriä näin suurta eroa umpeen. Pohjola oli lauantai-iltana syystä hilpeällä tuulella.

-    Jatkan sunnuntaina samaan malliin, enkä aio ottaa turhia riskejä. Nyt syön hyvin, saunon ja lepään sen minkä ehtii ennen huomista, hän toteaa ennen kuin vetäytyy muiden kuskien kanssa yötauolle.

Sunnuntain kisapäivään yleiskilpailun kärki starttaa siis asetelmasta Pohjola – Jukola – Hänninen. Kilpailu jatkuu sunnuntaina puoli yhdeksältä. Kuskit starttaavat Vierumäeltä kohti Helsinkiä ja Vantaan Vauhtikeskusta, missä ajetaan noin klo 15.30 Päitsin viimeinen eli 28. maastokoe. Tämän jälkeen Vantaan Vauhtikeskuksen maaliriehassa kruunataan yleiskilpailun voittaja. Vantaalla on luvassa koko perheelle sopivaa ohjelmaa klo 11 alkaen.

Lisätietoa Vantaan maalin tapahtumasta. 

Yleiskilpailun kärjen tilanne 16/28 maastokokeen jälkeen (epäviralliset tulokset):

1.    Eemil Pohjola
2.    Aleksi Jukola
3.    Antti Hänninen
4.    Eemil Helander
5.    Mika Tamminen
6.    Roni Kytönen
7.    Henri Himmanen
8.    Jonii Kaivolainen
9.    Peetu Juupaluoma
10.    Teemu Lehtimäki

Kaikki lauantain tulokset löytyvät täältä.

Teksti ja kuva: Milla Vahtila