Jukola yhä Päitsin johdossa - paras ulkomaalainen sijalla 10.

004_toni_eriksson_foto_milla_vahtila_p

17.3.2018

Aleksi Jukola hallitsi Päitsin yleiskilpailua Jämsän kokoomatauolle asti. Toisena silloin ollut Eemil Pohjola pääsi kuin pääsikin nousemaan Jukola ohitse, mutta Pohjolan kisa päättyi 13. maastokokeella teknisiin ongelmiin.

Suomalaiskuskit hallitsivat Päijänteen ympäriajon yleiskilpailua lauantaina loppuun asti. Alkupäivän kärkikaksikko Aleksi Jukola ja Eemil Pohjola tarjosivat tiukan jännitysnäytelmän, kun Pohjola pääsi Jämsän tauon jälkeen siihen asti kisaa hallinneen Jukolan ohitse. Pohjola kuitekin tippui pelistä 13. maastokokeella, ja Jukola pääsi takaisin kärkeen, ja kiri illan mittaan eroa takanaan tuleviin Toni Erikssoniin ja Mika Tammiseen.

Sunnuntain kisapäivään kärki starttaa siis asetelmasta Jukola – Eriksson – Tamminen. Jukola on tyytyväinen päiväänsä, ja lähtee sunnuntaina taistelemaan voitosta.

-        Viime vuosina spooriajaminen on alkanut luonnistumaan, ja se näkyy nyt tuloksissa, Jukola kommentoi.

Pohjolan keskeyttämisen myötä kolmanneksi noussut tallikaveri Tamminen on pahoillaan kollegansa keskeyttämisestä.

-        Harmi juttu. Itse sain tänään jo ihan hyvin ajamisesta kiinni. Nyt illalla vaan paljon evästä naamariin, niin jaksaa huomenna kiriä kärkikaksikkoa kiinni. Mitä enemmän lunta on, niin sen parempi minulle, Tamminen toteaa.

Kilpailun kärjessä ovatkin selkeästi nyt ne kuskit, joille lumisissa oloissa ajaminen on vahvuus. Näin ollen monet kansallisissa sarjoissa kilpailevat kaahaavat MM-ammattilaistenkin ohitse.

Ulkomaalaisista lauantaina nopeiten ajanut Steve Holcombe nousi iltapäivän ja illan aikana kokonaistuloksissa kymmenenneksi.

-        Ajoin tänään niin kovaa kuin pystyin. Pimeällä ajaminen oli erilaista kuin valoisalla, ja oli jopa helpompi keskittyä ajamiseen, kun näki ainoastaan valojen valaiseman osan reittiä ja ympäristö oli pimeänä, Holcombe kertoo illan kokemuksistaan.

Viime vuoden yleiskilpailun voittajalle Eero Remekselle syvässä lumessa ajaminen ei niin ikään ole ihanteellista.

-        Toivottavasti huomenna on vähemmän lunta, kun mennään etelää päin, hän toteaa naureskellen.

Remes oli lauantaina viides.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina puoli yhdeksältä. Kuskit starttaavat Vierumäeltä kohti Helsinkiä ja Malmin lentokenttää, missä ajetaan noin klo 15.30 Päitsin viimeinen eli 28. maastokoe. Tämän jälkeen Malmin maaliriehassa kruunataan yleiskilpailun voittaja.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 16/28 maastokokeen jälkeen:

  1. Aleksi Jukola
  2. Toni Eriksson
  3. Mika Tamminen
  4. Antti Hänninen
  5. Eero Remes
  6. Henri Himmanen
  7. Lai Jukola
  8. Joni Kaivolainen
  9. Hugo Svärd
  10. Steve Holcombe

Kaikki yleiskilpailun tulokset.

Kaikki lauantain tulokset.

Kuva: Milla Vahtila