Yleistä tietoa kilpailusta

Päijänneajossa mitellään niin SM- kuin MM-pisteistä, ja niin SM- kuin MM-luokan kuskit taistelevat Päijänneajon yleiskilpailun voitosta. Kilpailu starttaa lauantaina 17.3. klo 8 Vierumäeltä, ja päättyy sunnuntaina 18.3. iltapäivällä Helsinkiin Malmin lentokentälle.

Kilpailun reitti kulkee lauantaina Päijännejärven länsipuolta pohjoiseen. Kuskit oikaisevat Kärkisten sillan kautta Päijänteen itäpuolelle. Lauantain viimeiset maastokokeet ajetaan pimeässä, ja ensimmäiset kuskit saapuvat Vierumäelle yötauolle klo 20 jälkeen.

Sunnuntaina kuskit starttaavat Vierumäeltä klo 8.30 alkaen. Ensimmäiset kuskit saapuvat Malmilla sijaitsevalle viimeisemme maastokokeelle ja maaliin aikaisintaan klo 15.30. Malmilla on tarjolla vauhdikasta yleisöohjelmaa koko perheelle klo 13 alkaen.

Päitsin reitti koostuu pääosin perinteisistä maastokokeista sekä niiden välisistä siirtymistä.

Päitsissä kilpaillaan MM-luokissa (Enduro1, Enduro2, Enduro3 ja EnduroGP) sekä kansallisissa luokissa (A, B, C, V40, V50 ja V60). Kisan lähtöjärjestys löytyy täältä.

Päijänneajo ajetaan ns. ralliaikataulua noudattaen, minkä myötä vältetään se, että kuskit joutuisivat ohittelemaan samoja kuskeja useaan kertaan. Renkaita saa vaihtaa vain kokoomatauolla Jämsässä, yötauolla Vierumäellä ja kokoomatauolla Mäntsälässa eli koko viikonlopun kaksipäiväinen kilpailu on pärjättävä neljällä rengasparilla. Kaikkien kuskien on katsastettava pyöränsä Vierumäellä kilpailua edeltävänä perjantaina.

Luokat

  • SM-luokat:A1, A2, A3, B1, B2, B3 (luokat pyörien kokojen mukaan)
  • Kansalliset luokat: C1, C2 ja C3 eli harrastajat sekä veteraanit V40, V50 ja V60 (yli 40-v., yli 50-v. ja yli 60-v.)
  • SM-osakilpailu A- ja B-luokille (A-luokka se kovatasoisin)

Kilpailun yhteydessä ajetaan myös Enduron MM-osakilpailu jonka osallistujat kilpailevat Päijänteen ympäriajon yleiskilpailun voitosta. MM-luokkiin osallistuvat voivat osallistua myös SM-luokkiin, jos ilmoittautuvat molempiin.

Viime vuodesta poiketen 2018 Päijänneajossa ajetaan MM-pisteitä seuraavissa luokissa: Enduro1, Enduro2, Enduro3 ja EnduroGP. Junioreiden MM-luokkia J1 ja J2 ei siis tänä vuonna ajeta.

Aikataulu

Ensimmäisen kilpailijan lähtöajat:
Lähtö la: Vierumäki 17.3. klo 08:01
Lähtö su: Vierumäki 18.3 klo 08:31

Reitti

  • Lauantai 17.3.2018 Vierumäki-Lahti-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Joutsa-Sysmä-Vierumäki
  • Sunnuntai 18.3.2018 Vierumäki-Lahti-Orimattila-Mäntsälä-Kerava-Helsinki

Pituus n. 700 km.

LÄHTÖ: Vierumäen urheiluopisto, Heinola
MAALI: Malmin lentokenttä, Helsinki
TAUKOPAIKKA: 17.3.-18.3.2018 Vierumäen urheiluopisto, Heinola

EI PÄÄSYMAKSUJA MILLÄÄN MAASTOKOKEILLA (Malmin maalissa parkkimaksu 5 €)

PAIJANNEAJO_2018_pohjoisosa
PAIJANNEAJO_2018_etelaosa
paitsi_aikataulut