Yleistä tietoa kilpailusta

Päijänneajossa mitellään SM-pisteistä ja sen lisäksi kuskit taistelevat Päijänneajon yleiskilpailun voitosta. Kilpailu starttaa lauantaina 19.3. klo 8 Hotelli Tallukasta, Asikkalan Vääksystä, ja päättyy sunnuntaina 20.3. iltapäivällä Vantaan Vauhtikeskukseen.

Kilpailun reitti kulkee lauantaina Päijännejärven länsipuolta pohjoiseen. Kuskit oikaisevat Kärkisten sillan kautta Päijänteen itäpuolelle. Lauantain viimeiset maastokokeet ajetaan pimeässä, ja ensimmäiset kuskit saapuvat Vääksyyn yötauolle klo 20.30 jälkeen.

Sunnuntaina kuskit starttaavat Vääksystä klo 8 alkaen. Ensimmäiset kuskit saapuvat Vantaan Vauhtikeskuksessa ajettavalle viimeiselle maastokokeelle ja maaliin aikaisintaan klo 15.30. Vantaalla on tarjolla vauhdikasta yleisöohjelmaa koko perheelle.

Päitsin reitti koostuu pääosin perinteisistä maastokokeista sekä niiden välisistä siirtymistä.

Päitsissä kilpaillaan SM- (A- ja B-luokat) sekä kansallisissa luokissa (C, V40, V50, V60, V70, D, Classic, Pariajo, Kuntoluokka).

Päijänneajo ajetaan ns. ralliaikataulua noudattaen, minkä myötä vältetään se, että kuskit joutuisivat ohittelemaan samoja kuskeja useaan kertaan. Renkaita saa vaihtaa vain kokoomatauolla Jämsässä, yötauolla Vääksyssä ja kokoomatauolla Mäntsälässa eli koko viikonlopun kaksipäiväinen kilpailu on pärjättävä neljällä rengasparilla.

Luokat

 • SM-osakilpailu A- ja B-luokille (A-luokka se kovatasoisin)
 • SM-luokat: A1, A2, A3, B1, B2, B3 (luokat pyörien kokojen mukaan)
 • Kansalliset luokat: C16, C21 ja C40 eli harrastajat – D naiset – veteraanit V40, V50, V60 ja V70 (yli 40-v., yli 50-v., yli 60-v. ja yli 70-v.) sekä Kuntoluokka ja Pariajo-luokka

Aikataulu

Ensimmäisen kilpailijan lähtöajat:
Lähtö la: Vääksy 19.3. klo 08:01
Lähtö su: Vääksy 20.3. klo 08:01

Reitti

 • Lauantai 19.3.2022
  Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola-Asikkala
  - V70, K, pariajo, D ja Classic ajavat Trophy-kilpailun reitin:Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä pituus n. 200 km.
 • Sunnuntai 20.3.2022
  Asikkala-Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Vantaa

Koko kilpailun pituus on noin 720 km. Maastokokeiden osuus on 216 km, joista puolet ajetaan lauantaina ja puolet sunnuntaina.

LÄHTÖ: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, Asikkala
MAALI: Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, Vantaa
TAUKOPAIKKA: Hotelli Tallukka, Tallukantie 1, Asikkala

EI PÄÄSYMAKSUJA MILLÄÄN MAASTOKOKEELLA!