"Ensi vuonna taas - jos saan vanhainkodista vapaata"

sunnuntai 26.3.2017

Veteraanien yli 60-vuotiaiden eli V60-luokan Ari Kannelalle, 60, tämä on "vasta" 13. Päitsi, kun taas samassa luokassa ajavalle Esa Pomellille, 62, tämä on 36. Päitsi. Molemmat edustavat Helsingin moottorikerhoa.

- Nuorena harrastin, mutta lopetin alle parikymppisenä. Aloitin uudestaan 42-vuotiaana ja ajelen enduron lisäksi cross countrya ja classic crossia.

Päitsillä mies on haastamassa itseään. Hän päivittelee, että tänä vuonna vastassa oli ties minkälaista nastarenkaille haasteellista kivikkoa, kun lunta on vähän. Keleille ei kuitenkaan voi mitään, ja joinain vuosina on kunnolla lunta, toisina keväisempää, kuten nyt,

- Fiilispohjalla täällä ollaan. Päitsi on aina Päitsi!

Esa Pomell manasi taas viime vuonna Päitsin maalissa, että ensi vuonna hän ei aja.

- Kevään tullen mieli kuitenkin muuttuu ja on pakko päästä Päitsille. Joulukinkutkin siinä hyvin sulavat, kun täytyy alkuvuosi harjoitella. Mutta onhan tämä kiva tapahtuma. Ja jospa tämä touhu pitäisi rollaattorin poissa, Pomel sanoo hilpeänä. Ei tunnu lauantain 462 kilometriä tätä konkaria kovin hetkauttaneen.

Nähdäänkö mies Päitsillä taas ensi vuonna?

- Maalissa sanon varmasti taas, että en enää tuu, mutta katsotaan, jos saan vanhainkodista vapaata!

Ari Kannelan (ylempi kuva) voi tänään bongata Päitsiltä numerolla 901 ja Esa Pomellin numerolla 905 (kuva alla). Yli 60-vuotiaat ajavat aivan Päitsin kilpailijoiden letkan viimeisinä.

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila