Päitsi on iso satsaus ensikertalaiselle

sunnuntai 26.3.2017

Harrastajien C2-luokassa ajava Juha Poutiainen (Espoon Moottorikerho) on tänä vuonna ensikertalaisena mukana Päitsillä. Osallistuminen vaatii paljon ennakkovalmisteluja, uusien varusteiden hankkimista ja hyvän huoltoporukan ympärille. Metsässä ajetaan yksin, mutta ilman tiimiä ei Päitsistä selviä.

- Tätä on tullut suunniteltua monta vuotta, ja vaikka aloitin valmistelut hyvissä ajoin, niin ensi kerralla aloitan ne vielä aikaisemmin, Poutiainen naurahtaa.

Viime vuonna miehellä oli muuta ohjelmaa Päitsin aikaan, mutta kun vaimo antoi siunauksen, että "ensi vuonna sitten", niin se oli sillä selvä.

Pyörä Poutiaisella on ollut kymmenisen vuotta, mutta aktiivisemmin hän on ajanut muutaman vuoden. Ajan lisäksi Päitsille valmistautumiseen ja uusien varusteiden ja varaosien hankkimiseen palaa helposti tuhansiakin euroja rahaa. Lisäksi ympärille pitää saada hyvät huolto- ja tukijoukot.

Takana on nyt Päitsin ensimmäinen ajopäivä, mutta vaikka takana on 462 kilometriä ja 15 erikoiskoetta, mies on yhtä hymyä.

- Kolme viimeistä pätkää oli ajettava pimeässä, ja pitkä siirtymä pikkuteillä oli vähän epämiellyttävä. Muuten on kyllä todella hyvä fiilis.

Mies myös jaksaa pitkän päivän päälle esitellä innoissaan puhelinsovellusta, jonka hän on tiimikaverinsa kanssa kehittänyt.

- Sen avulla huoltokaverit pystyivät koko päivän seuraamaan, missä milloinkin menen.

Yleisö voi tänään sunnuntaina yrittää bongata Poutiaisen maastosta ihan omin silmin - hän ajaa numerolla 826.

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila