Päitsin prinsessa vei C1-luokan voiton

tiistai 28.3.2017

Päitsillä nähtiin taas tänä vuonna naisvoimaa. Erillistä naisten sarjaa ei tällä kertaa ollut, mutta naisia oli kilpailussa mukana yhteensä viisi B1, C1 ja C2-luokissa. He kaikki ajoivat kilpailun kunnialla maaliin asti, ja Annamaria Karikuusi (MäntsMK) nappasi C1-luokan voiton.

- C1 oli kisan osallistujamäärältään suurin luokka, siihen starttasi kokonaista 32 kuskia. Eli eipä tässä voi olla kuin tyytyväinen, Karikuusi (kuva ylhäällä) kertoo kilpailun jälkeen blogissaan. - Kisasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, kaikki sujui aika ongelmitta ja suurempia murheita ei ollut. Kaaduin kisan aikana kaksi kertaa; heti kakkospätkän alussa heittäydyin puuhun ja tankokin meni vinoon, mutta onneksi ongelma korjaantui heti seuraavassa huollossa... Sitten luonnollisesti nolojen tilanteiden prinsessa pyllähti ojaan viimeisellä pätkällä Malmin lentokentällä.

Samaisessa luokassa hänen kanssaan kilpailivat myös Vilma Kivenne (HyKoKe) sekä Anu Nummela (KaMoKe).

- Lauantain pimeänajo oli vähän pelottavaa,ei oikein uskaltanut painaa kaasua. Tämä on minun toinen Päitsini ja on hieno tunne, kun pääsee maaliin. Tykkään tosi paljon ajamisesta, ja tämä on vähän sellainen minun ja iskän yhteinen harrastus. Nyt iskä oli viikonlopun rättihuollossa, Vilma Kivenne (kuva alhalla) kertoo. Hän sijoittui C1-luokassa 20:nneksi.

Anu Nummela lähti kiertämään Päitsiä hyvän asian puolesta.

- Vuonna 2013 äitini menehtyi rintasyöpään. Viime kesänä samaan sairauteen sairastui 32-vuotias siskoni. Tuolloin hänen Venla-tyttönsä oli 8 kuukauden ikäinen. Aloin miettimään, miten voisin tehdä jotain hyvää ja samalla liittää siihen harrastukseni, Nummela kertoo tempauksensa facebook-tapahtumasivulla, missä voit tutustua tarkemmin hänen Päitsi-matkaansa ja hyväntekeväistempaukseen.

Sanna Kärkkäinen (VMK) oli B1-sarjan 15.

- Mulla oli hauskaa koko viikonlopun! Odotin kilpailusta rankempaa, mutta ehkä talvella tehty työ näkyykin nyt sitten ajamisessa. Toivottavasti vielä on mahdollisuus joskus lähteä kisaan mukaan. Ensi kerralla ainakin tietää mitä odottaa ja kuinka yleisestiottaen toimia ja valmistautua Päitsille, hän kertoo facebook-urheilijasivullaan.

Teresa Teppola (JoMK) ajoi C2-luokassa ja sijoittui 30. "Ei tuntunut juuri missään", nainen kirjoitti kilpailun jälkeen facebook-sivullaan. Menosta huomasi, että tälläkin mimmillä oli asenne kohdallaan, eikä hymy hyytynyt viimeisilläkään pätkillä!

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila